Pomazánku z červené čočky vřele doporučuji všem milovníkům luštěnin, taktéž i těm, kteří k luštěninám nenašli zatím cestu. Kombinace aromaticky zajímavé citrónové kůry společně s bazalkou a rajčaty, pozvedne chuťově nevýraznou čočku, která, během varu, získá na šťavnatosti. Pomazánku můžete servírovat s kváskových chlebem, případně kedlubnou, nakrájenou na tenčí plátky.
3 porce
180 g červené čočky + 2 g mořské řasy Nori
2 PL kokosového oleje
3 stroužky česneku
1 cibule nakrájená na kostičky
1 mrkev
kůra z jednoho biocitronu
2 PL citrónové šťávy
15 cherry rajčátek
čerstvá bazalka
1,5 ČL himalájské soli
- Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na kokosovém oleji.
- Mrkev očistíme, nastrouháme nahrubo a společně s prolisovaným česnekem, kůrou, bazalkou, půlkami cherry rajčat, přidáme k cibulce.
- Přidáme červenou čočku a Nori řasu.
- Směs jemně osolíme, zalijeme vodou a dusíme.
- Těsně před koncem dochutíme citrónovou šťávou.
- Servírujeme s kváskovým pečivem a listovou zeleninou.