Jablka v čokoládě

Jablečnou čokoládu můžete zkusit, zvláště máte-li doma děti. Osobně zavařuji zhruba deset sklenic, obzvlášť když nás honí mlsná a zatoužíme po čokoládových palačinkách. Představte si tu neděli, venku je mrazivo, padá sníh a vy zapnete palačinkovač, abyste na něm uchystali ty nejtenčí a nejjemnější palačinky. A následně vytáhnete ze zimní skříně jablečnou čokoládu, vlídně pootočíte víčkem, dokud neuslyšíte typický zvuk lupnutí, který signalizuje, že jste při zavařování byli velmi pečliví.

Pohankový chléb z kvásku

Pohankový chléb z kvásku

Činí-li vám problém lepek, žádný strach, chléb lze upéci i z alternativních druhů muk, například z přirozeně bezlepkové pohanky. Chléb z ní je nadýchaný, jemný, neztrácí nic ze svých chuťových aspektů. Svou strukturou se blíží klasickému pečivu, není suchý, drobivý. Možná vám přijde jednodušší zakoupit bezlepkový chléb přímo z v obchodě, nicméně, většina z nich je umísena ze směsi kukuřičné a rýžové mouky, o dalších ingrediencích raději nemluvě. Takové pečivo se většinou drobí, nenese typické vlastnosti chleba, nevýhodou bude i vyšší glykemický index, ne příliš atraktivní chuť.