Jste-li milovníky šťavnatých lehkých dezertů, tak právě tento si dozajista oblíbíte. Jeho chuť je vláčná, vyrovnaná, ovocně plná. Jablka ve společnosti rozinek a skořice navodí atmosféru sladké babiččiny kuchyně, kterou si však upravíme do zdravější podoby. Ovesné vločky spolu s vlašskými ořechy dávají vzniknout jemnému korpusu, který má nižší glykemický index. Výsledný koláč tak můžete pojmout jako plnohodnotnou formu dopolední svačinky, kterou doplníte o kvalitní tučný bílý jogurt.
Dezert
Jáhly zdobily slavnostní staročeský stůl již od pradávna, ať už se jednalo o svatební tabuli, štědrovečerní hostinu či Velikonoční slávu. Jáhly, to je energie a síla, prosté zdraví, které vyživí každou z našich buněk. Zkuste to, jáhelník patří na seznam jednoduchých receptur, které si navíc můžete dotvořit dle své vlastní preference, chuti. Osobně se však držím své odzkoušené tradice, jáhelník, to jsou pro mne jablka, ořechy, skořice a chcete-li, taktéž i dobrý kozí tvaroh. Nic vám však nebrání v tom, abyste si do něj přidali také dobrá povidla, mandle a rozinky, vanilku a badyán, tak, jak si přejete, toužíte a chcete.