Tenhle koláč musíte vyzkoušet, zvláště jste-li milovníky červené řepy. Výsledné těsto, byť neukrývá ani gram klasické mouky, vás nadchne svou jemností, která během pečení splyne v jeden dokonalý celek. Koláč je hutný, zároveň šťavnatý, čokoládový a plný chuti. Nepohrdnou jím ani děti, to mohu dosvědčit, neboť uchránit jednu jedinou výseč v průběhu pětiminutového focení bylo, jako byste odháněli roj plný chtivých vos. Užijte si pečení, ale i sdílení, stejně jako degustaci této řepné pochoutky.

 

400 g červené řepy
180 g kokosové mouky
3 vejce
150 g bílého jogurtu
50 g kakaa
80 g kokosového cukru
2 polévkové lžíce kokosového oleje
15 g vinného kamene
1 tabulka hořké čokolády
perníkové koření
maliny


1. Červenou řepu uvaříme do měkka, nastrouháme na jemno.

2. Vložíme do mísy, přidáme kokosovou mouku, vejce, jogurt, kakao, kokosový cukr, olej, vinný kámen, čokoládu rozlámanou na malé kousky a perníkové koření. Výslednou směs urovnáme do dortové formy a pečeme 40 minut při 180 °C.

3. Jakmile je hotovo, poklademe ovocem, například malinami, a máme-li na zahrádce mátu, tak dozdobíme také jí.